Van Oord heeft in ons een communicatiepartner gevonden om hun duurzame en vaak ‘nature based solutions’ voor klimaatadaptatie op diverse wereldpodia, maar ook intern, onderscheidend te positioneren.

“As Van Oord, we have been working and being supported by Buro Rietveld during the last few years, bringing us top results.”

Van Oord

Viviana Franco

Sustainability Project Lead

Onze aanpak

Van Oord is als familiebedrijf al 155 jaar een leidende maritieme aannemer die wereldwijd opereert. De impact van hun werk is groot en kun je op Google Maps zien. Met de ambitie om ‘de wereld beter achter te laten dan hoe wij hem aantroffen’ is Van oord gecommitteerd om een duurzame bijdrage te leveren aan de effecten van de klimaatverandering. Een globaal probleem dat een globaal podium vraagt.

Vraag aan Buro: Help ons om onze duurzame en vaak ‘nature based solutions’ voor klimaatadaptatie op diverse wereldpodia onderscheidend te positioneren en presenteren als schaalbare en nu toepasbare technologie.

Samen met Van Oord hebben we belangrijke stakeholders geïdentificeerd (Christiana Figueres - Global Optimism, Karen Sack - ORRAA, Gail Whiteman - Artic Basecamp) en platforms benoemd waar Van Oord als commerciële partij een significante bijdrage kan leveren in het denken en creëren van schaalbare oplossingen voor klimaatadaptatie vraagstukken. We organiseren en faciliteren ‘speaker opportunities’ op wereldwijde events als COP26 – 27, Dubai Expo, NY UN Water Conference ‘23, presentaties, materialen, video’s, communicatiemiddelen, pers- en social media berichten. Daarnaast nemen we deel aan diverse voorbereidende conferenties om inhoudelijke bijdragen te leveren.

Resultaat

Van Oord wordt steeds explicieter gezien en herkend op klimaattoppen en conferenties als een van de weinige commerciële bedrijven die concreet schaalbare nature based solutions bieden voor klimaat adaptatie. Nieuwe koraalriffen, zandmotors en mangrove kustverdediging infrastructuur worden zo langzaam gemeengoed bij beleidsmakers en overheden.

“We aim to continue working together in the coming years to make an impact and be successful.”

Having a vast experience in communication, Buro Rietveld support has been key for high-level events such as COP27 (Conference of Parties) and UNWC (United Nations 2023 Water Conference) during 2022 and the first quarter of 2023.

Viviana Franco

Sustainability Project Lead

Bekijk ook ander werk