Voor Gunvor Petroleum Rotterdam ontwikkelden we de complete rebranding passend bij hun ambitie op de weg ‘van grijs naar groen’. Zo ontstond Gunvor Energy Rotterdam met een compleet nieuwe uitstraling van alle in- en externe communicatie.

“Al vrij snel lag er een compleet voorstel voor een nieuwe huisstijl klaar en konden we starten met het ontwerp van diverse communicatie-uitingen en het uitrollen van het communicatieplan.”

Gunvor Energy Rotterdam

Ellen Houg

Section Head HR & Communication

Onze aanpak

Per 1 januari 2023 is Gunvor Petroleum Rotterdam gewijzigd naar Gunvor Energy Rotterdam. Deze nieuwe naam is het startpunt van de grote plannen en ambities van Gunvor naar een groene en duurzame toekomst. Aan ons is gevraagd Gunvor te adviseren in deze grootse transitie ‘van grijs naar groen’.

Na een aantal sessies met d(e directie van) Gunvor over de ambitie, hebben we een concept gepresenteerd voor een nieuwe naam en huisstijl: Gunvor Energy Rotterdam. Vervolgens is de nieuwe huisstijl consequent doorgevoerd in alle communicatie, zowel richting medewerkers, als externe stakeholders. We ontwikkelden een nieuwe website, folders, beursmaterialen, maar ook de safetycampagne, het vitaliteitsprogramma en de employer branding worden vernieuwd.

Resultaat

Het resultaat is een compleet nieuwe uitstraling van zowel alle interne, als externe communicatie. Een stijl passend bij de duurzame ambities van Gunvor Energy Rotterdam.

“De planning voor het rebranding traject was vrij kort maar vanwege de korte lijnen, het strak bewaken van de planning en het enthousiasme van het team zijn we erin geslaagd een mooi resultaat neer te zetten.”

We werken inmiddels alweer flink wat jaren samen met Buro Rietveld en hebben hier een goede partner in gevonden voor onze communicatie. We hebben geen eigen communicatie-afdeling dus Buro Rietveld is echt een verlengde van wat we zelf kunnen. Na een briefing gaan ze aan de slag en bedenken ze creatieve concepten die goed bij onze organisatie passen. De lijnen zijn kort, het team is goed op de hoogte en op elkaar ingespeeld en met elkaar maken we mooie, diverse dingen!

Ellen Houg

Section Head HR & Communication

Bekijk ook ander werk