In een wereld die steeds digitaler wordt, is Cisco op zoek naar ‘early adopters’ onder werkgevers in het Haven-industriële cluster die open staan om werknemers te activeren hun digitale skills te vergroten. Aan ons de vraag deze beweging tot stand te brengen.

“Buro Rietveld levert kwaliteit op een persoonlijke en prettige manier. Zij hebben ons evenement ‘Bridge to possible’ naar een hoog niveau getild door de communicatie voor, tijdens en achteraf te verzorgen.”

Cisco

Marijn Roelof

Directeur - IT Campus Rotterdam

Onze aanpak

De wereld van werk wordt elk jaar digitaler. Hoe zorgen Rotterdamse werkgevers dan voor meer digitale werknemers? Cisco is al jaren kind aan huis in de Rotterdamse haven en ziet in de uitdaging een mooi kans om haar wereldwijde Country Digitalization Acceleration (CDA) programma hier te laten landen.

Vraag aan Buro: creëer een 1e beweging van ‘early adopters’ onder werkgevers en stakeholders in het Haven-industriële cluster die open staan om werknemers te activeren om hun digitale vaardigheden te vergroten middels de online trainingsfaciliteiten van Cisco.

Wij identificeerden de belangrijkste stakeholders uit de lokale politiek, het onderwijs (IT Campus), maritieme werkgevers, branche en werkgeverspatforms en kennisinstituten samen. Met ‘Bridge to Possible’ lanceerden we een gratis educatief online platform voor werknemers in de regio Rotterdam om hun digitale skills en kennis te helpen vergroten. We organiseerden een kick off moment in de RDM Campus met alle betrokken partijen en pers om het startschot van de campagne te lossen en de eerste deelnemers te verwelkomen.

Resultaat

Het Bridge to Possible- programma wordt breed omarmd door Port of Rotterdam, IT Campus , Deltalinqs en gemeente Rotterdam als onderdeel van de Next Time Martime strategie in de haven.

“Buro Rietveld denkt inhoudelijk mee, maakt mooie middelen van uitnodiging tot aftermovie en ontzorgd in de uitvoering.”

Door de ontwikkeling van brede digitale vaardigheden voor alle werknemers in diverse sectoren krijgen we de regionale economie future proof. Alleen door structureel met elkaar samen te werken kunnen we tot een ketenaanpak en verandering komen. En dit is van belang, want het behoud onze innovatiekracht en stimuleert een duurzame groei. Dit betekent dat een leven lang ontwikkelen op het gebied van digital skilling bij elke gemeente, elke werkgever en elke school bovenaan de agenda moet komen te staan en dat werknemers hierin ultiem moeten worden gefaciliteerd.

Marijn Roelof

Directeur - IT Campus Rotterdam

Bekijk ook ander werk