fbpx

#table5

Buro Rietveld is op avontuur gegaan. We vonden dat het tijd werd om mee te dingen voor een award. De European Excellence Awards welteverstaan. Niet helemaal ‘des Rietveld’, maar we barstten zo van trots op onze Vopak Vitaal case dat wij de gok wilden wagen. Nadat ruim 1.000 cases door een jury werden beoordeeld volgde het verlossende antwoord. We stonden op de shortlist in de categorie ‘Chemicals & Industrials’ en werden vriendelijk verzocht om de prijsuitreiking (uiteraard in gala) bij te wonen in het Ritz Carlton in Berlijn. Daar zeiden Cynthia en ik geen nee tegen.

 

Een marathonzit in goed gezelschap
Tafel 35 was onze uitvalsbasis voor die avond in Berlijn. Vergezeld door gezellige professionals uit Oslo, Londen en Praag schoven wij opgedoft aan. De avond werd
een behoorlijke marathon zit (hoe toepasselijk gezien onze campagne). In een tijdsbestek van een luttele 5 uur passeerden ruim 60 categorieën de revue. Onze snel geboren vriendschap met onze Europese tafelgenoten bood gelukkig uitkomst tijdens de lange ceremonie; #table35 was een feit. Wij hoefden zelf niet lang te wachten op het verlossende antwoord. Een kwartier na de start van de award show was onze categorie al aan de beurt. Wij gingen als bureau nuchter de wedstrijd in. Het gaat niet om winnen, toch? Genomineerd zijn is al een eer op zich. Op een groot scherm flitste een foto van Vopak Vitaal voorbij, terwijl onze bureaunaam door een Britse presentator verkeerd werd uitgesproken. Onbewust grepen Cynthia en ik elkaars hand vast, inmiddels op van de zenuwen. We wilden toch wel heel graag winnen.

 

And the winner is…
Iets uit Noorwegen. Shit. Wij komen niet uit Noorwegen. We baalden wel een beetje. Maar dat gevoel maakte als snel plaats voor een gevoel van trots. Ons harde werken en tomeloze enthousiasme had ons naar het EEA gala in Berlijn gebracht. Uit al die inzendingen heeft onze campagne het tot de top 5 van Europa geschopt. Een campagne waar we met zoveel plezier aan hebben gewerkt. Cynthia en ik keken elkaar lachend aan en hieven ons champagneglas naar elkaar en onze tafelgenoten. Het bureauleven is mooi.

 

 

Andrea Rijna

Projectmanager
(tot september 2017)