fbpx

DE VRAAG VAN ENRGY

“Hoe kunnen we ons opnieuw positioneren in de markt en transformeren van een diversiteit aan labels en complementaire dienstverlening naar één (hoofd) merknaam en daar al onze dienstverlening duidelijk in onderbrengen?”

ONS PLAN

Om ENRGY in Business Group, zo heetten ze destijds nog, op maat te bedienen organiseerden we een ‘Pas op de Plaats’ sessie. Tijdens deze sessie met de voltallige directie zijn we ingegaan op de huidige proposities en de gewenste propositie. Hebben we een rollenspel gedaan om de behoefte van de klant en de medewerker van de klant duidelijk en voelbaar naar voren te brengen. Koos iedereen unaniem voor hetzelfde archetype en hebben we de concurrentie in kaart gebracht. Uiteraard hebben we afgesloten met de ambities. Deze grondige aanpak levert de directie ruimte in hoofd en agenda om eens even deepdive met elkaar te praten over de toekomst van de organisatie en dienstverlening en ons een volledige basis om aan de slag te gaan met het rebrandingsvraagstuk.

 

CREATIE

De sessie leverde ons een duidelijk beeld bij behoefte, belofte, bewijs en benefits. ENRGY is een arbodienstverlener+. Geen focus op verzuim maar op werkvermogen. Door regie te pakken op basis van de kennis die ENRGY te bieden heeft, het praktische advies dat ze geven en de data-driven benchmark (argumenten) zorgt ENRGY ervoor dat je als medewerker en leidinggevende verzuim voorkomt en werkvermogen versterkt. En dat hebben we vertaalt naar de korte en krachtige naam ENRGY, het nieuwe logo en de visualisatie van de dienstverlening. Eenvoud, ontwikkeling en positiviteit zijn de kernwoorden en daarmee de basis voor de keuzes die we maakten. Een logo dat continu ontwikkeling laat zien, opvallend kleurgebruik wat past bij een club die unaniem kiest voor drijfveer ‘schepper’. De pay-off ‘Regie op werkvermogen’ is precies dat wat ENRGY de klant te bieden heeft. De nieuwe huisstijl kenmerkt zich door de toepassing van een illustratieve stijl die het complexe verhaal vereenvoudigt. De toepassing van ‘neon’ achtige teksten die aan en uit gaan en daarmee de beweging en mogelijkheden laten zien zijn het resultaat van een intensief traject.

 

HET RESULTAAT

Inmiddels zijn de nieuwe website live, de animatie die de dienstverlening toelicht opgeleverd en beschikt de organisatie over een database aan illustraties en templates. Met de online brandmanual als leidraad wordt de huisstijl toegepast door de medewerkers.

RESULTAAT

5merkennaar1

Rebrandingtraject succesvol afgerond: 5 merken -> 1 merk

topdeelnemers

3 interne teams begeleid naar een gezamelijke aanpak rebranding

nieuwebrandidentity

Online brandmanual is gevuld en wordt veelvuldig aangevuld met nieuwe elementen

templates

Medewerkers beschikken over meerdere templates om alle communicatie binnen de kaders van de huisstijl eenvoudig uit te voeren

enrgy_website_mockup
Mockups Design
c_enrgy_mockup_briefpapier
enrgy_powerpoint_mockup

Meer weten?

Neem contact op met ons.