fbpx

DE VRAAG VAN GLASDRAAD

Wij gaan glasvezel aanleggen in de buitengebieden van Nederland. Kunnen jullie een naam, positionering en communicatiestrategie ontwikkelen om hier succesvolle campagnes uit te rollen?

Ons plan

Glasvezelcampagnes klinken ons bekend in de oren. We hebben al goede ervaringen mogen opdoen in Schiedam, Brabant en Groningen. Zo weten we dat het geheim van een geslaagde campagne zit in de lokale aanpak – zeker in het buitengebied. Maar vooral de inzet van bewoners als lokale ambassadeurs maakt het verschil, net als de informatieavonden in de regio. Het doel van de campagnes is helder: zorgen dat minstens 40% (en soms 50%) van de bewoners zich inschrijft binnen een bepaalde periode, in glasvezeljargon ook wel ‘vraagbundelingen’ genoemd. En vraagbundelen, dat moet je vooral doen!

 

Creatie

Elk GlasDraad-initiatief heeft een eigen campagne, inclusief aparte website. Het webdesign? Dat komt van onze hand. Evenals alle fotografie en content. Om bewoners persoonlijk te informeren ontvangen leveren we meerdere brieven en een glasvezelkrant op. Daarnaast zorgen we voor voldoende zichtbaarheid in de regio met (oranje) koeien, spandoeken en posters. En bewoners die zich hebben aangemeld? Die krijgen een vlaggetje in de tuin. Een collectorsitem, zo blijkt inmiddels!

 

De uitkomst

De GlasDraad-trein dendert inmiddels flink door het land. Campagnes in Groningen (57%), de Krimpenerwaard (46%), Landelijk Amsterdam Noord (63%) en tweemaal in het Groene Hart (54% en 46%) leverden al succes op. Hier kunnen bewoners straks genieten van gigasnel internet. Op naar de volgende regio’s!

RESULTAAT

53%

Behaald in Groene Hart

Aanleg gaat starten

63%

Inschrijvingen in Landelijk Amsterdam-Noord

Aanleg gaat starten

43%

Inschrijvingen in Bodegraven-Reeuwijk

Aanleg gaat starten

60%

Inschrijvingen in Flevoland

Aanleg gaat starten

Glasdraad Vlag
Glasdraad koe
Glasdraad drukwerk
Glasdraad poster op straat
Glasdraad Website
Glasdraad Website mobiel
Glasdraad drukwerk

Meer weten?

Neem contact op met ons.

Sidcon vuilniszitzakThumbnail Van oord