fbpx

De vraag van Friesland Campina

Kunnen jullie een naam en campagne bedenken voor onze nieuwe ziekmeldings-app en ons nieuwe ziekteverzuimprotocol?

Ons plan

Ziek zijn is al vervelend genoeg. Maar de nasleep en het ziekmeldingsproces vormen in de praktijk vaak meer gedoe dan de ziekte zelf. Na het ziekmelden wordt automatisch het nieuwe ziekteverzuimprotocol uitgerold. Zo gaan zieke medewerkers een gericht hersteltraject in, en kunnen leidinggevenden zo snel mogelijk hun echte werk weer oppakken.

 

Creatie

De ziekmeldings-app die Friesland Campina ontwikkelde noemden wij heel toepasselijk de BeterschApp . Leidinggevenden en medewerkers vervullen ieder een andere rol in het verzuimproces. Daarom kozen wij voor 2 soorten posters en mailings. Met elk een eigen boodschap en tone-of-voice. Ook brachten we met een mooie animatie het complete verzuimproces in kaart.

 

De uitkomst

Door de crossmediale aanpak kon Friesland Campina de app snel laten ‘landen’ in de organisatie. En met succes: de app werd in 3 maanden tijd door ruim 4300 van de 7700 medewerkers gedownload. Zo is het verzuimproces inmiddels een stuk efficiënter ingericht. Wat op termijn hopelijk minder verzuim oplevert!

RESULTAAT

Campagnemiddelen

ELKE ZIEKMELDING WORDT BINNEN EEN DAG OPGEVOLGD

Door een interne zorgspecialist en HR.

Perspectief

2300 DOWNLOADS

In 1 week na lancering

Platform

OPERATIONELE MANAGERS VOORAF BETROKKEN

Beterschapp karakters
group-row2
group-row3

Meer weten?

Neem contact op met ons.