fbpx
t_gkd_header

DE VRAAG VAN DE GEMEENTE KRIMPENERWAARD

Op basis van het klimaatakkoord is onze energieregio een Regionale Energiestrategie (RES) aan het opstellen. Om onze doelen uit deze RES te behalen gaan we aan de slag met een bewustwordingscampagne rond verduurzaming, gericht op inwoners van de kernen Bergambacht, Lekkerker, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven en Stolwijk. Kunnen jullie ons helpen om deze inwoners te inspireren en te overtuigen van hun mogelijkheid tot een eigen bijdrage?

Ons plan

Een lokale campagne voor iets dat nog niet bij iedereen top-of-mind is? Bij ons ging meteen een bekend belletje rinkelen: glasvezel. Die ervaringen vormden de basis om ook dit thema met beide handen aan te grijpen. We lieten echte inwoners uit de Krimpenerwaard hun verhaal vertellen. Zij vormen als early adopters letterlijk de gezichten van de campagne. Geloofwaardig, authentiek en benaderbaar.

 

Creatie

Vijf inwoners, vijf duurzaamheidsthema’s. We namen interviews af om artikelen en quotes op te halen. Ook legden we hun verhaal vast op beeld, zodat we videocontent hadden voor websites, social media en inloopavonden. Met een abri-campagne zorgden we bovendien voor lokale zichtbaarheid. Voor de inloopavonden ontworpen we rolbanieren en een infokrantje. De inhoud van de content stemden we volledig af op de twee meest voorkomende bewonerstypen in de Krimpenerwaard, zoals onderzocht door Motivaction. Daarnaast organiseerden én faciliteerden we in coronatijd ook een professioneel webinar – rechtstreeks te volgen via een livestream – inclusief een ervaren presentatrice, diverse gastsprekers en een chatbox waar kijkers live hun vragen konden stellen.

 

Het resultaat

De kop is eraf. Met zowel lokale als digitale zichtbaarheid én een professioneel opgezet webinar, is de gemeente Krimpenerwaard haar campagne rondom verduurzaming gestart. Maar daarmee zijn we er nog niet, want inwoners activeren is het uiteindelijke doel. Hoe we dat gaan doen? Dat komt in de volgende fase aan bod!

RESULTAAT

videointerview_3

Interviews en video content

abricampagne

Abricampagne voor lokale zichtbaarheid in
en rond de kernen van Krimpenerwaard

folderbanner

Diverse middelen voor inloopavonden om inwoners te informeren

t_abri_gkd
t_gkd_flyer_mockup
t_gkd_leaflet1
t_gkd_banners_mockup_2000px

Meer weten?