fbpx

DE VRAAG VAN VAN OORD

In 2018 bestaan wij 150 jaar en dat vieren wij graag met de rest van de wereld. Kunnen jullie ons helpen een centraal thema te bedenken rondom de geplande evenementen, om dat vervolgens ook uit te voeren?

Ons plan

De vier elementen. Onze goede buur Van Oord weet ze al 150 jaar lang naar hun hand te zetten. Het jubileumjaar is niet alleen een goed moment om daarop terug te blikken, maar zeker ook om vooruit te kijken. Naar de stijgende zeespiegel. En de impact van hun werk op het milieu. Van Oord wil de anderhalve eeuw aan ervaring inzetten om de wereld zo goed mogelijk na te laten aan de volgende generaties. Dat verhaal vatten wij samen en droegen we uit onder het centrale thema ‘150 Years of Mastering the Elements’.

 

Creatie

We ontwikkelden een programmalogo, inclusief brand manual en stijlmiddelen. De introductie? Die kun je maar beter in één keer goed doen. En dus lieten we het nieuwe logo levensgroot aanbrengen door een sand-artist op de Tweede Maasvlakte, met een bijzondere kick-off video als resultaat. En dan was er de Van Oord Experience: een 360-graden projectie in een dome-tent, waarin Van Oord haar toekomstvisie presenteerde aan het publiek. Onder meer te zien bij de Wereldhavendagen, verschillende scheepsdopen en als eyecatcher tijdens het afsluitende Symposium in de Laurenskerk. Voor dit event verzorgden we niet alleen het inhoudelijke programma, maar ook de aankleding en alle communicatiemiddelen. En we waren betrokken bij de invulling en uitrol van een open innovatietraject samen met PortXL en YesDelft.

 

De uitkomst

Van Oord kon terugkijken op een fantastisch jubileumjaar. Door alle projecten onder te brengen in een overkoepelend thema, hield Van Oord het jubileum het gehele jaar door levend. En als kers op de taart ontving Van Oord tijdens het Symposium ook nog een koninklijk predicaat. Tegenwoordig gaan onze buren dus als Royal Van Oord door het leven. Op naar de volgende 150 jaar!

RESULTAAT

3000+

Bezoekers Van Oord Experience

Fles

Aankleding en thematiek

4 doopevents en de wereldhavendagen

Laurenskerk

Organisatie en aankleding

Slotsymposium in
de Laurenskerk

Doorvertalen

Doorvertalingen van de centrale thematiek en look and feel

naar in- en externe middelen

Van Oord programma
Van Oord programma
Van Oord programma
Van oord 150 jaar
Van Oord Symposium Laurenskerk
Van Oord uitnodiging
Van Oord uitnodiging

Meer weten?

Neem contact op met ons.

Glasdraad koeCRH Small thumbnail 86,999