fbpx

Organisaties in beweging

Mensen maken organisaties succesvol. Zij zijn je belangrijkste asset en visitekaartje. Hun gedrag is van grootste invloed op de reputatie van jouw merk en organisatie. Medewerkers moeten optimaal kunnen functioneren. Soms betekent dat vernieuwen, soms veranderen, soms verbeteren. En dat is niet altijd comfortabel. Toch haalt ontwikkeling het beste uit de mens naar boven. Iedereen wil zijn of haar expertise delen. De oplossing is dus (bijna) altijd dichtbij.

Wij geloven dat cultuur #1 is om succesvol te zijn. Waar mensen verantwoordelijkheid nemen, steeds beter worden, plezier maken, de kennis van een ander leren waarderen, complimenten geven en samen werken aan een en dezelfde ambitie. Communicatie is essentieel om mensen  te activeren door ze persoonlijk te raken en aan te sporen tot handelen. De mooiste dingen ontstaan. De energie sky high. Cultuur is een baken en daar kan je je veilig voelen en trots op zijn.

Methoden

t_visual_current-1-1400x900_v2

Current

Een management solution die je inzicht geeft op de wensen van een op afstand werkende organisatie en je in staat stelt tijdig bij te sturen waar dit nodig is.

Hoe werkt het?

t_inlog_vanoord

DashDeck

Binnen jouw organisatie lopen meerdere projecten. Bijvoorbeeld omdat jouw organisatie innovatieteams offsite heeft ondergebracht. Of omdat er een nieuwe strategie geïmplementeerd wordt door verschillende teams, of misschien wel omdat je na een fusie in een integratieproces zit. Linksom, rechtsom: de teams werken hard maar de verbinding met de organisatie is gefragmenteerd. Tools als townhall-meetings en nieuwsbrieven hebben maar een beperkte overdrachtelijke kennis, laat staan dat collega’s zich betrokken voelen. DashDeck is een online platform, vooral bedoeld om een podium te bieden aan communicatie rondom interne projecten. Een plek waar teams zich voorstellen en voortgang kunnen delen, waar collega’s kunnen meepraten en waar de directie haar visie kan delen. Filmpjes, vlogs, podcasts, foto’s of gewoon tekst; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een fundament voor brede interne communicatie.

Demo bekijken / Login opvragen

100 Dagen Lab

Cultuur, safety, integratie en vitaliteit. Thema’s die we steeds belangrijker vinden. Werken vanuit één visie en begrijpen wat jouw bijdrage is aan de ambitie van het bedrijf. Thema’s waarvan we ons bewust zijn dat alignment tussen top en werkvloer noodzakelijk is. Waarvan we weten dat het (midden)management een cruciale rol speelt. Maar hoe zorg je voor die verbinding? Buro Rietveld ontwikkelde een programma met een bottom-up aanpak waarin samenwerken, communicatie en concrete ideeën en oplossingen centraal staan. Luisteren en doen. Iedereen doet mee. We noemen dat het 100 dagen Lab. Een programma waarin je jezelf als organisatie opnieuw uitvindt. Laat je verrassen door deze concrete, energieke én inmiddels bewezen succesvolle aanpak.

logo_100dagenlab
t_happyhour_met_logo

Happy Hour

Werkstress-gerelateerd verzuim kost 2,8 miljard euro per jaar, zo kopt TNO op de factsheet ‘werkstress’ 2019. En dat getal lijkt voorlopig een stijgende lijn te volgen. TNO spreekt van de noodzaak tot een geïntegreerde aanpak, gericht op het verminderen van oorzaken en het verbeteren van de omgang met stress. Makkelijker gezegd dan gedaan. Onder het mom ‘En ze werkten nog lang en gelukkig…’ ontwikkelde Buro Rietveld het concept Happy Hour. In de baas z’n tijd ruimte voor aandacht, ontspanning en energie. Een samenwerking met Vitalmindz waarin we organisatie en medewerkers ondersteunen met de invulling van mentale fitheid. Een concept dat gericht is op ervaren. Want eigenlijk is je personeel als je familie: daar moet je goed voor zorgen!

Meer weten over hoe Buro Rietveld samen met Vitalmindz invulling geeft aan de mentale fitheid van medewerkers binnen je organisatie?

Download hier de presentatie

Buro Rietveld denkt graag met je mee

Wij gaan graag met jou om tafel om het te hebben over een passend format binnen jouw organisatie.

Meer weten? Neem contact op met één van onze communicatieadviseurs:

Diantha: 06 53 27 30 71 of diantha@buro-rietveld.nl
Willemijn: willemijn@buro-rietveld.nl