fbpx

Lagom

Volgens een oude mythe zou het Zweedse woord lagom slaan op de maaltijden van vroeger, die de boeren samen deelden. Men at uit dezelfde pot en dronk uit dezelfde beker. Het doel was om ‘voor de hele club’ voldoende te hebben.

Tegenwoordig heeft lagom een iets andere betekenis: ‘de Zweedse kunst van een leven in balans’. En zonder dat wij ons er bewust van zijn, is team Buro Rietveld best wel ‘lagom’. Wij zijn een hecht team met de juiste mix aan mensen. Van alle disciplines precies genoeg dus. Wij houden elkaar scherp en delen kennis & inspiratie met elkaar, zonder betweterig te zijn.
Maar hoe behoud je met elkaar de juiste balans? Wij adviseren klanten over duurzame inzetbaarheid en employer branding. Mensen werven én behouden. Dat geldt voor onze klanten, maar natuurlijk ook voor ons als buro. Practice what you preach. Zorgen voor mooie opdrachten, een goede werksfeer creëren én behouden.

 

 

Zelf bereide pot
Als team werken wij hard, soms tot slapeloze nachten toe, maar onze eindbaas Kees Jan weet als geen ander de balans goed te bewaken. We werken op de mooiste plek van Rotterdam, tussen de schaapjes en het groen. Daarnaast eten we regelmatig ‘van zijn zelf bereide pot’ en drinken wij uit dezelfde karaf. Wie ons volgt op Facebook of ons als bureau beter kent, weet waar ik het over heb.

 

 

Stockholm als toetje
En om maar in eettermen te blijven: de spreekwoordelijke kers op de taart kregen wij enige tijd geleden. Team Buro Rietveld vloog – toeval of niet – richting Stockholm. Het harde werken werd beloond, waarbij onze client service director – tijdelijk reisleidster – de juiste balans vond tussen stad, natuur, inspiratie, Scandinavische hipheid en culinaire verwennerij.

 

 

Uit balans
Van een mindfulness-sessie hangend in een net boven de receptie van ons Downtown Camper hotel  tot over het water scheurend de stad uit, de natuur in. Het was een top weekend. Wat mij het meest is bijgebleven, is museum Fotografistika. Daar raakten wij allemaal weer even prettig uit balans van de The Extraordinary World of Christian Tagliavini. Hem aan het werk zien bezorgde ons al bijna een burn out. Die moet zich nog even verdiepen in ‘de Zweedse kunst van een leven in balans’. Of niet natuurlijk. Oordeel zelf en check zijn werk. Wij waren onder de indruk.

Ha en trevlig dag!

 

Priscilla Brusselaars

Priscilla Brusselaars

Senior Designer
Glasdraad koe