fbpx

Happy Hour: het leukste uur in de baas zijn tijd

“Mens sana in corpore sano”. Vrij vertaald: een gezonde geest in een gezond lichaam. De oude Romeinen begrepen al dat die twee onmiskenbaar met elkaar zijn verbonden. En bijzonder actueel als het gaat om een populair thema vandaag de dag: vitaliteit op de werkvloer. Maar waar veel medewerkersprogramma’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid ingaan op allerlei fysieke aspecten van vitaliteit, blijft het mentale deel vaak onderbelicht. En dat is niet terecht, als je het mij vraagt.

 

Mentale vitaliteit ervaren

Kijk ik naar mijzelf, zit daar ook meteen mijn behoefte.  Net als veel anderen heb ik te maken met stress, de zoektocht naar de juiste werk-privé balans en het vinden van rust in de waan van de dag. Hoe je dat doet? Theoretisch weet ik het wel. Maar de praktijk is weerbarstiger. Vanuit die herkenning, maar natuurlijk ook vanuit de vragen die we van onze opdrachtgevers krijgen, zijn we de samenwerking met Vitalmindz aangegaan. Samen aan de slag met een bijzonder idee. Een concept dat mentale vitaliteit niet alleen op de agenda zet, maar medewerkers ook daadwerkelijk activeert om met hun mind aan de slag te gaan en te laten ervaren wat dat met je doet. Het liefst op een verdiepende manier. Want mentale vitaliteit gaat veel verder dan een extra vrije middag of korting op je sportschool-abonnement.

 

Happy Hour

Zo ontstond het idee van een Happy Hour. Wat het inhoudt? Een programma van 3 tot 6 maanden waarin medewerkers wekelijks een uurtje werken aan hun mentale vitaliteit. Op hun eigen manier. En in de baas z’n tijd. Zo laten we niet alleen medewerkers ervaren wat mentale fitheid doet, maar juist ook de werkgevers. Vitalmindz biedt het inhoudelijke programma aan. Buro Rietveld verzorgt de communicatie, met als doel zoveel mogelijk medewerkers deel te laten nemen aan de activiteiten.

 

Koppelen aan bedrijfsdoelstelling

Medewerkers gaan individueel aan de slag , maar we koppelen  ook een gezamenlijke bedrijfsdoelstelling aan het programma. En dat kan van alles zijn, als we maar een mooi eindmoment kunnen markeren Van een gezamenlijke Zonnegroet met het hele bedrijf tot – bij elkaar opgeteld – een symbolische wandeling de wereld rond. Een ultiem doel, waar je vanaf de programmastart met elkaar naartoe gaat werken. Het Happy Hour is klaar voor gebruik.

 

Je medewerkers alsof het familie is

En hoe mooi zou het zijn als na afloop van het programma zowel medewerker als werkgever hun mentale fitheid blijven onderhouden. In de baas zijn tijd of thuis. Of allebei. Ik ben ervan overtuigd dat mentale fitheid veel brengt voor medewerker én werkgever. Niet alleen het voorkomen van (mentale) uitval, maar ook zorgen voor plezier en succes. Zorg voor je mensen, alsof het je familie is.

 

Lotje de Brouwer

Lotje de Brouwer

Senior Communicatie adviseur