fbpx
header_01

EN ZE WERKTEN NOG LANG EN GELUKKIG

Met het thema ‘En ze werkten nog lang en gelukkig’ legt Buro Rietveld de focus op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op het werk. Wij merken dat ook onze opdrachtgevers zich meer en meer bezighouden met dit onderwerp, want een focus op werkgeluk loont. Voor jezelf én de organisatie.

Vitale, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. We vinden het als werkgevers steeds belangrijker. Logisch ook, als je je bedenkt dat het productiviteit en verzuim direct beïnvloedt. Duurzame inzetbaarheid werd vorig jaar verkozen tot een van de irritantste kantoorwoorden. Maar welke organisatie is er tegenwoordig niet bezig met fitnessprogramma’s, ‘werkgeluk-CAO’s’ of experimenten met onbeperkt verlof en thuiswerken?’

Bij Buro Rietveld leggen we een extra focus op werkgeluk.

Daarom organiseerden wij een seminar, met als thema ‘En ze werkten nog lang en gelukkig…’ Speciaal voor HR-professionals, managers en andere geïnteresseerden uit ons netwerk.

 

Seminar

We waren energiek gestart met Energy Up, lieten ons inspireren door ‘geluksprofessor’ Guy van Liemt (directeur EHERO) en energie-expert Martin Hersman van Lifeguard. In diverse break-out sessies gingen we dieper in op de interessantste cases van onder andere AON en FrieslandCampina. En natuurlijk was er voldoende ruimte om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

DE SPREKERS

Het rendement van geluk

Guy van Liemt

Directeur EHERO

Steeds meer organisaties zien de invloed van geluk en kwaliteit van leven als een waardevolle eigenschap van bedrijfsbeleid. Maar hoe krijg je bevlogenheid, passie en inspiratie in je organisatie, zowel bij je medewerkers als bij de klant? En kun je je organisatie sturen op geluk en wat is daar dan het rendement van? ‘Geluksprofessor’ Guy laat zien dat werkgeluk geen hype is, maar een absolute voorwaarde.

De invloed van leiderschap op de energie van teams

Martin Hersman

Managing Partner Lifeguard en ex-topsporter

Leiderschap vind je terug in alle geledingen van een organisatie. Maar de invulling ervan brengt nogal wat consequenties met zich mee. Zet je mensen aan om in een flow te komen? Of beperk je – onbewust – het potentieel van je team door jouw manier van communiceren en voorbeeldgedrag? En wat kunnen we eigenlijk leren van ons brein? Oud-Olympiër Martin Hersman neemt ons mee in het belang van ‘energiemanagement’.

De kracht van communicatie

Diantha Spekman

Communicatieadviseur Buro Rietveld

‘Waar begin ik?’ En ‘Hoe krijg ik de hele organisatie mee?’ Het zijn misschien wel de twee grootste uitdagingen als het gaat om werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Het gaat immers om een cultuurverandering. En hoe goed het plan of de ambities van de organisatie ook zijn, om medewerkers mee te krijgen is een ijzersterke communicatiecampagne essentieel. We inspireren je graag en laten zien hoe communicatie het verschil kan maken.

DIT WAS HET PROGRAMMA VAN ONS SEMINAR OP 13 JUNI

11.30 – 12.00 Inloop
12.00 – 12.40 Energy Up!
12.40 – 13.10  Lunch

13.10 – 13.40 Guy van Liemt (EHERO)
“Introductie tot geluk: wat maakt – en houdt – mensen gelukkig?

14.00 – 14.45 Ronde 1 Break-out sessies
15.00 – 15.45 Ronde 2 Break-out sessies

16.00 – 16.30 Martin Hersman (Lifeguard)
”Energie management”

16.30 – 17.00 Diantha Spekman (Buro Rietveld)
“De kracht van communicatie”

17.00 Borrel en afsluiting

U bent deze dag vanaf 11.30 uur van harte welkom op De Rozenhof aan de Nesserdijk 368 in Rotterdam.

DE BREAK-OUT SESSIES

BOEST vitaliteit vanuit de mensen zelf

Merel van Dorp

Vitaliteitsmanager FrieslandCampina

Tevreden en gezonde mensen leveren het beste werk. Logisch! Tevreden en gezonde koeien geven immers ook de beste melk. Dat weten ze bij FrieslandCampina als geen ander. Als vitaliteitsmanager bij FrieslandCampina Nederland is Merel de drijvende kracht achter het vitaliteitsprogramma BOEST. Met 8000 medewerkers, verspreid van kantoor tot onderzoekscentra en fabrieken, vormt vitaliteit een belangrijke focus binnen het bedrijf. Merel gelooft in co-creatie en geeft het vitaliteitsprogramma dan ook vorm op basis van input vanuit de medewerkers zelf.

Aandacht – Het nut van mindful werken

Karlin Boelens – van der Klink

Vitaliteitsexpert

Mindfulness zweverig? Dat valt reuze mee. Eigenlijk draait het gewoon om aandacht. Aandacht voor waar je op dat moment mee bezig bent, voor je gevoel en voor je medemens. Als specialist op het gebied van mindful werken laat Karlin zien hoe aandacht ook in het bedrijfsleven een enorm verschil kan maken. Een beetje aandacht maakt een wereld van verschil als je kijkt naar cijfers van (verborgen) verzuim, werktevredenheid en efficiënt samenwerken.

Energie geven om te groeien

Jochem van Hessen

Co-founder Energy Up

Ieder mens heeft energie nodig om te groeien. Dát is het uitgangspunt van Energy Up. Aan de hand van het Energy Framework, een geïntegreerde aanpak van voeding, fysieke training, mentale weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling, laat Jochem zien hoe je invloed kunt hebben op je eigen energielevel. Zo ervaar je in driekwartier tijd hoe jij je gelukshormonen kunt prikkelen.

VIP – De regie over je eigen werkgeluk

Bart van Opstal

Adviseur duurzame inzetbaarheid Corporate Wellness Aon

Ook in de verzekeringswereld verschuift de focus steeds meer van verzuim naar preventie, vitaliteit en werkgeluk. De adviseurs van Aon helpen hun klanten hier natuurlijk bij, maar gaan zelfs nog een stapje verder. Met het VIP (Vitaliteits- en InzetbaarheidsPlatform) ontwikkelden zij een platform waarbij iedere werknemer de volledige regie krijgt over zijn of haar werkgeluk en werkvermogen. Ieder mens is immers anders.

lg_inspirators-nieuw

Wij laten regelmatig inspirerende en motiverende mensen aan het woord over werkgeluk.

Het sentiment achter de kantoortrui

“Als ik de letters GE zie in een kentekenplaat, doet dat nog steeds wat met me”. Dit zei Kees Jan, mijn werkgever, die inmiddels al 15 jaar zijn eigen bureau runt. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor het bedrijf General Electric en praat vaak warmhartig over zijn tijd daar. Aan alles merk je dat hij […]

lg_indemedia-nieuw

Werkgeluk staat ook regelmatig centraal in de media. Wij hebben interessante artikelen op een rijtje gezet.

Meer weten?

Benieuwd hoe je ook kunt inzetten op minder ziekteverzuim, een gezonde werk-privé balans en tevreden, hardwerkende medewerkers? En hoe Buro Rietveld daarbij kan helpen? Wij nodigen je graag uit op onze mooie boerderij om je te inspireren. Stuur gerust een mail naar Werkgeluk@buro-rietveld.nl.