fbpx

De reizende projectmanager

Terugkijken op 2017. Eigenlijk kan het niet meer, zo eind januari. Of wel? Wat maakt het ook uit. Ik doe het gewoon. Want een jaar geleden werkte ik nog niet eens bij Buro Rietveld en nu noemen ze mij al de ‘reizende projectmanager’. Waarom dat is?

 

Al van kinds af aan lag mijn ambitie in de televisiewereld. Ik was dan ook dolblij toen ik er als programmamaker in mocht werken. Langzaamaan veranderde het medialandschap en begon mijn focus op video in brede zin te gaan liggen. Lees: meer online. Net als dat het werkveld veranderde, veranderden ook mijn carrièrewensen. Ik wilde me gaan focussen op projectmanagement. En tadaa.. daar was de vacature van projectmanager bij Buro Rietveld.


‘Vliegende’ start
Heb ik teveel over mezelf opgeschept of hadden mijn collega’s gewoon veel vertrouwen in me? Hoe dan ook, nog maar nauwelijks binnen bij Buro Rietveld en ik was al eventmanager van de CRH Ambassadorsweeks in Utrecht,  Sheffield, Parijs, Kielce (Polen) en Düsseldorf. Je raadt het al. Een ambassadeursprogramma per land om ambassadeurs te kweken en zo de verbindende factor tussen de verschillende CRH ondernemingen te versterken.


Werk in uitvoering

Goed. Zoals ik al zei, fris binnen en meteen zoveel verantwoordelijkheid. Hoewel ik in mijzelf geloofde, hoofdzakelijk ontstaan uit enthousiasme, en dacht dat ik dit wel even ging managen, voelde het ook als een sprong in het diepe. Ik was namelijk de enige vaste factor die bij elke programmaweek aanwezig zou zijn.

In mijn rol moest ik veel in oplossingen denken en ik heb geleerd dat een probleem gelijk staat aan een uitdaging. Want zoals dat gaat bij events.. veel lastminute regelwerk en veranderingen aan het programma. Dan is het tijdens zo’n week fijn om je even af te kunnen zonderen, rustig op je hotelkamer, om de touwtjes aan elkaar te knopen. Uiteraard zonder dat de deelnemers er iets van merkten. Die vertrouwden erop dat alles tot in de puntjes was georganiseerd. Wat ook zo was na wat zweetdruppels ;-).

 


2018

Wat ik mee heb genomen naar 2018? Sowieso wil ik de kick van het reizen naar buitenlandse, onbekende plekken en culturen blijven ervaren.
Verder, ook al klinkt het als een open deur, staat kwantiteit niet gelijk aan kwaliteit. Naarmate de eventweken vorderden hebben we steeds weer een stukje uit het programma gehaald. Hoe leuk de escape rooms of het bowlen met de groep ook waren. Je wilt mensen ook de gelegenheid geven hun mails te checken of enig teken van (goed) leven naar het thuisfront te sturen. En dat wordt lastig met een vol programma van 09:00 tot 22:00. Een week lang. Het waren weken waarin ik mezelf als projectmanager op allerlei fronten heb kunnen ontwikkelen en ervaring in heb kunnen op doen. Laat de volgende mooie projecten maar komen!


Video
En oh ja, ik heb toch ook nog iets met video gedaan hoor. Bij Buro Rietveld maken we hele toffe videoproducties, waar ik vaak de eer bij had naar voren te zijn geschoven als projectmanager. Van een aftermovie in Oxford bij Vopak tot een minidocu over glasvezel in Brabant voor Mabib. Maar het leukste videoproject van dit jaar was toch wel de kick-off video voor het 150-jarig bestaan van Van Oord. Op een koude zaterdagochtend 7:00 op de Tweede Maasvlakte filmen.. Wie wil dat nou niet?

 

Peter van Reijen

Peter van Reijen

Projectmanager