fbpx

48 uren en 1 project

Deadlines! We draaien er onze hand niet voor om. We vormen een klein team, met een mooie mix van mensen, karakters en kennis. Ieder weer met zijn of haar eigen expertise.

Des te leuker was het toen twee collega’s tijdens de maandagmorgen-meeting een plan voorlegden om 48 uur te knallen. We zeiden meteen JA! Maar… tegen wat eigenlijk? Dat werd al snel duidelijk: we schreven ons – als team Buro Rietveld – in voor het 48 Hour Film Project Rotterdam en het avontuur kon beginnen.

Wat hield het precies in?

Je krijgt vrijdagavond om 19:30 uur een filmgenre, een zin, een personage, een voorwerp en een beroep.
Je levert zondagavond 19:30 uur een film tussen de 4 en 7 minuten.

Daartussenin gebeurt veel. Heel veel, kan ik wel zeggen. Maar met een paar goede key-spelers op belangrijke posities konden we de klus klaren. Uit onze extended family haakten onder meer een regisseur, scriptschrijver, geluidsman en lichtman aan. Wijzelf kropen in de huiden van producent, cameraman, opnameleider, productieleider, setdresser, locatiescout, castingdirector, editor. Een aantal enthousiaste acteurs maakte de groep compleet. Kortom: een gelegenheidsteam, bestaande uit een bak ervaring gecombineerd met een groepje (semi-)amateurs. Met Rietvelders in een rol die we niet gewend zijn en dat maakte het nu juist zo leuk.

Het was bijzonder om te zien dat alle teamleden hun taak erg serieus namen. We hielden elkaar scherp, daar waar onervarenheid de overhand dreigde te krijgen. We hadden stress, lachten en maakten fouten, maar de aanwezigheid van voldoende eten, drinken en leuke mensen hielden het team bij elkaar.

Het resultaat? Een film die de publieksprijs won in Poule A, een filmposter die als 3e eindigde in de categorie ‘Beste filmposter’ én een Award voor “Beste music score”.

En hoewel die prijzen onze ego’s uiteraard streelden, het mooiste resultaat was toch dat we een heel tof weekend beleefden. Met ons eigen team, maar ook met alle mensen die bij ons aansloten.

Grote dank aan alle deelnemers van ‘Team Buro Rietveld’! Volgend jaar weer?

 

 

 

Priscilla Brusselaars

Priscilla Brusselaars

Senior Designer